image5

Information

Att campa hos oss

Campingen är belägen i ett naturskönt område med närhet till bad och friluftsliv. Området består av öppna ytor och tomter nära havet men även mer skyddade tomter bland björkar och enar. Det finns 44 stycken elplatser och ungefär lika många utan tillgång till el. 


Alla våra campingtomter är bokningsbara hela säsongen och bokning kan göras via telefon, e-post, eller via kontaktformuläret här på hemsidan. 


Vid bokning över midsommarhelgen gäller minimum tre dagar (tor-sön) och vi tar även en liten bokningsavgift för denna helg. I övrigt kostar bokning av plats ingenting. Vid all bokning betalas campingavgiften vid incheckningstillfället. 


Duschkostnad tillkommer. Du köper poletter till duschen i kiosken. 


Även säsongscamping kan erbjudas till de som är intresserade. Kontakta receptionen för mer information om säsongscamping. 

image6

In- & utcheckning

Incheckningstid är normalt från kl. 15.00 men om den önskade tomten är ledig kan incheckning göras tidigare.


Utcheckning senast kl. 15.00. Annan tid kan överenskommas i receptionen om platsen inte är bokad av annan gäst.

Betalning

I receptionen tar vi emot betalning kontant i SEK samt betalning med bankkort. Närmaste automat för kontantuttag finns i Jämjö.

Bokad plats

Alla platser är bokningsbara - din husvagnsplats är garanterat din bara så länge du har bokat den. om du önskar förlänga din vistelse, ta kontakt med receptionen så tidigt som möjligt för förlängning. 

Camping Card Scandinavia

Björkenäs Camping är en så kallad fricamping så därför behövs inte detta kort vid camping hos oss. 

Avstånd till närmaste husvagn/tält

Avstånd till närmaste husvagn/tält får inte understiga 4 meter. Detta är en lokal bestämmelse från räddningstjänsten i Karlskrona

Anslutning till eluttag

  • Använd kabel avsedd för utomhusbruk
  • minimiarea 2,5 mm2
  • Hel kabellängd mellan anslutningarna
  • Används kabelvinda skall kabel vara utrullad
  • Du är ansvarig för allt elmaterial du ansluter till tomtens eluttag


För allas trivsel

Biltrafik

Biltrafik inom området är tillåtet mellan kl. 07.00-23.00. Högsta tillåtna hastighet inom området är 10 km/h. För gästernas trivsel hålls bommen stängd mellan kl.  23.00-07.00 för all in- och utfart. Mellan dessa tider skall bilen i förekommande fall parkeras på planen utanför campingen. 

Hundar

Vi älskar våra fyrbenta vänner och hundar är alltid välkomna. Rasting ska ske utanför campingområdet. Inom campingområdet ska hund vara kopplad. Plocka upp efter din hund och kasta i "brännbart". Hundpåsar finns att hämta i receptionen.

Tömning av tankar

Toalettavfall och spillvatten tömmer du i utslagstankarna bakom maskinhallen (se campingkarta). Husvagnar och husbilar måste använda täckta kärl för spillvatten och toalettavfall.

Nattro, trivsel och ordningsfrågor

Lugn och ro ska råda mellan kl. 23.00 och 07.00. Vi har beredskap hela dygnet och kan nås på campingens telefonnummer. Vid nödläge, använd något av nödnumren. 

Grillning

Grillning är härligt och hör sommaren till men på grund av brandrisk har vi vissa regler att följa. Grillning får endast ske i grill på stativ med minst 40 cm höjd. Öppen eld eller engångsgrillar direkt på marken är inte tillåtet. 


Det finns tre fasta grillplatser på området som man får nyttja. Vid badplatsen,  vid dansbanan och vid campingens sydvästra del (se karta)

Återvinning

Hjälp oss med att sortera soporna. Alla sopkärl är märkta med vad man ska kasta i dem. 

Faciliteter

Reception & Kiosk

image7

Receptionen är ditt servicekontor. Här svarar vi på frågor och hjälper dig med det du behöver. 


I kiosken finns godis, glass, läsk och annat snacks man kan tänkas bli sugen på. Här finns även kvällstidningar, mjölk, pålägg, schampo och andra förnödenheter som kan behövas.

Servicebyggnaden

I servicebyggnaden finns den basservice du har glädje av som gäst. där finns duschar, kök med spis/ugn, diskutrymme och tvättstuga. 

Toaletter

Toaletter finns borta vid maskinhallen.

Tvättstuga

I vår tvättstuga finns tvättmaskin, torktumlare, strykjärn och strykbräda. Du bokar tvätttid i receptionen. Det finns 2 tvättider per dag, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. 

Lekplats

image8

Det finns en lekplats på campingområdet med bland annat gungor, sandlåda, klätternät och rutschkana.

Badplats

image9

Det finns en barnvänlig badplats längst ut på udden av campingen. Här finns, sand att leka i, vatten att plumsa i och gräs att ligga och sola på. Det finns badbrygga med stege för att enkelt kunna ta sig i och ur havet.